To ne može: Jednima sve, drugima ništa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, boraveći krajem prošle sedmice u Aleksincu, osim što je u susretu sa interno raseljenim licima govorio o značaju loklanih izbora u južnoj pokrajini, osvrnuo se i na aktuelna dešavanja oko njenog statusa. On je kazao da se konačno i mi mudro i odgovorno ponašamo, da smo stali na noge, da smo podigli zemlju sa kolena. Petković je još i dodao da smo pitanje Kosova i Metohije ponovo aktuelizovali na međunarodnoj sceni.

‒ Pitanje Kosova i Metohije ponovo smo podigli i aktuelizovali na međunarodnoj sceni, tako da ako je do 2012. to pitanje bilo zatvoreno za većinu zapadnih država gde nisu ni htele da razgovaraju sa nama govoreći priznajte Kosovo pa ćemo da pričamo sa vama, mi sada pričamo o tome da je jedino rešenje koje je moguće za pitanje Kosova i Metohije ne da mi priznamo Kosovo i Metohiju, jer to nkada nećemo da uradimo, nego da se pronađe kompromisno rešenje u okviru dijaloga, jer to je jedino moguće – bio je izričit prvi čovek Kancelarije.

Petković je objasnio šta podrazumeva pod kompromisom i značaj predsednika države u tim procesima.

‒ Kompromis podrazumeva da se nađemo na pola puta, ili da podjednako dobijemo ili da podjednako izgubimo. Da jedni izgube sve, a drugi sve da dobiju to ne može, ne može dok je Aleksandar Vučić. Ovde neće odlučivati niti strani ambasadori niti tajkuni, nego pre svega naš narod koji jednostavno zna koga bira, koji zna odakle je i za koje vrednosti se bori ‒ poručio je Petković na kraju ovog dela obraćanja prisutnima u aleksinačkoj skupštinskoj sali proteklog petka.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 + 7 =