Титула најјачег јајета Хани, а најлепше украшеног Ани

На платоу испред Дома културе данас је одржано „Првенство Алексинца у туцању ускршњим јајима”. Ова традиционална манифестација, осма по реду, и овога пута побудила је велико интересовање младих, пре свега деце.

На такмичењу које је организовало Удружење грађана „АПП” и Центар за културу и уметност, осим одмеравања снага чије је јаје најјаче, овом приликом изабрана су и најлепше украшена јаја и аранжмани, односно корпице са јајима.

За најлепше ускршње јаје изабрано је јаје Ане Мојашевић, испред Калине Петровић и Ане Момчиловић, које су освојиле друго, односно треће место. Најлепшу корпицу према оцени комисије имала је Калина Петровић.

У правој спортској атмосфери титулу најјачег јајета, после неколико кругова такмичења, понела је Хана Ранђеловић, која је у финалу била боља од Косте Ђорђевића. На победничком постољу било је места и за трећепласирану Ану Мојашевић.

Најлепша корпица Калине Петровић

Најуспешнијим такмичарима уручене су дипломе, медаље и пехари. Ове године уручена је и диплома најмлађем учеснику “8. Првенства Алексинца у туцању ускршњим јајима”, тачније учесници Лари Вујошевић.

Најмлађа учесница Лара Вујошевић

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − four =