Смањује се број радника у Општинској управи

Систематизације радних места у Општинској управи и Центру за културу и уметност су биле неке од тачака дневног реда данашњег заседања Општинског већа општине Алексинац. Већници су усвојили измене и допуне систематизације у Општинској управи и Правобранилаштву општине Алексинац којима се за једног радника смањује локална администрација и сада је систематизовано 126 радних места. Укинуто је место општинског Буџетског инспектора пошто су ти послови у надлежности републичких органа.

Усвојен је и Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Центру за културу и уметност у Алексинцу који предвиђа организовање рада у пет служби са 30 запослених. Након припајања Градског позоришта „Театар 91”,  оно ће у будуће функционисати као део или једна од служби Центра и имаће организатора програма  – руководиоца, организатора програма, мајстора светла, бинског мајстора и гардеробера. Спајањем нико од радника није остао без ангажовања, па се од ове фузије вероватно  очекује рационализација послова и ефикаснији рад, уз одређене финансијске уштеде пошто је овом систематизацијом укинуто једно директорско место.

Из делокруга свог искључивог права доношења коначних одлука Општинско веће је дало и сагласност на вансудског поравнања због штета насталих уједом паса луталица са једним грађанином из Алексинца, а одштетни захтев је 33.000 динара.

Већници су потврдили Закључак са телефонске седнице о усвајању Извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Алексинац за прошлу годину. У разним активностима утрошено је 19.879.214 од планираних 25.784.243 динара. Највише средстава, пет милиона динара, утрошено је за уклањање дивљих депонија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 4 =