Test

Тестирање на лични захтев: У Житковцу без заказивања, резултати истог дана само у Београду

Грађани који желе да ураде тест COVID-19 (RT-PCR) на лични захтев, то могу да учине и даље у ковид амбуланти у Житковцу, по цени од 6.000 динара и без заказивања. Ту информацију нам је потврдио и директор Дома здравља, епидемиолог др Родољуб Живадиновић.

Др Живадиновић каже да се узорци за комерцијално тестирање узимају ујутру од 8 до 10 часова. И док са тестирањем нема никаквих проблема, време стизања резултата може да буде спорно за поједине грађане који крећу на пут.

По нашим сазнањима, проблем је у томе што се узети узорци пре подне, у току дана, између 13 и 14 часова, достављају Институту у Нишу.Они то до сутра поподне прегледају и тада обично шаљу извештај. Тако да ако вам је потребан тест на енглеском и српском језику да бисте изашли из земље, ви практично можете да га добијете у најбољем случају тек трећег дана ујутру. Постоји могућност и да сутрадан после подне дођете до резултата ако лично одете у Ниш, у Институт за јавно здравље.

У Институту су нам рекли да се резултати не добијају истог дана. Тестирање на COVID-19 (RT-PCR) на лични захтев грађана, у овој установи заказује се на број телефона 018/4537-247, сваког радног дана од понедељка до петка у термину од 10 до 12 часова. Након заказивања термина, пре доласка на тестирање, треба обавити уплату од 6.000,00 динара на жиро-рачун који је отворен код РФЗО-а. Када добијете термини и дате узорак, резултат се подиже најчешће сутрадан.

Kovid ambulanta Žitkovac

Тако да само у Београду , по писању медија, у Институту за вакцине и серуме „Торлак”, резултати стижу истог дана. Али, исти извори кажу да се тамо дневно формира и ред од око четири хиљаде људи.

Зато, пре него што се одлучите на комерцијално теситирање, треба направити план у зависности од тога колико може да буде стар тест које признаје земља где путујете. Да не бисте радили нешто што ћете због истека рока поново радити на тамошњој дестинацији, али по вишеструко већој цени.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =