Школа фудбала за Џ

ОФК Напредак 1929 из Алексинца покренуо је школу фудбала за дечаке старостри између осам и 16 година, односно за малишане рођене у периоду од 2004. до 2012. године. Пре неколико дана почео је упис, а за петак, 14. август, заказан је и први родитељски састанак. Школом фудбала руководиће Душан Васић, дипломирани педагог и носилац УЕФА Б лиценце, који је један период свог фудбалског рада провео у Кини радећи са великим бројем деце.

− Идеја о организовању школе фудбала настала је пре неколико месеци. Иницијативу сам покренуо ја заједно са људима из клуба. Ступио сам у контакт са својим некадашњим спортским директором Цезаром Ципријаном из Кине који ми је дао све потребне информације о формирању академије, односно школе фудбала. У Кини сам стекао праксу да могу да радим са великим бројем деце у одређеном простору за предвиђено време тренирања. Један мој тренинг упознавања фудбала у Кини рађен је са групом од 45 до 50 малишана, што значи да је било неопходно да имам одређену дозу знања и организаторске способности како бих у томе успео – рекао је у разговору за наш портал Душан Васић.

Оно што је свакако новина у раду ове школе фудбала јесу бесплатни тренинзи. Чланарина неће бити наплаћивана а једини трошкови које би родитељи малишана, полазника школе фудбала, требало да плаћају јесу трошкови такмичења, а ту спадају трошкови превоза, котизација, плаћање судија и делегата, итд.

− Школу фудбала подржала је локална самоуправа, уз чију помоћ је ангажовано пет стручних лиценцираних тренера који ће радити са децом. У зависности од броја пријављене деце, направиће се селекције по генерацијама. Школа ће имати своји план и програм тренинга, и оно што је веома важно јесте да, рецимо, дете рођено 2012. године, које сада има осам година, до своје 16 године мора да буде фудбалски, тактички и технички потковано, како би било добар кандидат да се опроба у нашем првом тиму– закључио је Васић.

Да подсетимо, родитељски састанак поводом уписа биће одржан у петак, 14. августа, од 18 сати у просторијама ОФК Напредак 1929. Упис малишана се такође може обавити и сваког радног дана од 17 до 19 сати у просторијама клуба. Први тренинг по плану и програму биће одржан у понедељак, 17. августа.
Поред школе фудбала, Васић је постао и тренер првог тима ОФК Напретка, а своји деби са клупе имаће већ у недељу, 15. августа, у оквиру првог кола Зоне Центар на гостовању у Пуковцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 8 =