fudbal

Tešičani slavili u derbiju

Juče i prekjuče odigrane su utakmice vanrednog, 4. kola Okružne fudbalske lige.

U lokalnom derbiju u Tešici Jastrebac je sa 2:0 saladao Palilulu iz Aleksinca. Slavio je i OFK Rutevac koji je na Gradskom stadionu u Aleksincu sa 3:0 pobedio ekipu Baličevca. Rudar Alpos sa Aleksinačkog Rudnika i Sloga iz Kormana igrali su u gostima i izgubili – „rudari” u Taskovićima od istoimene ekipe sa 4:1, a Kormanci u Batušincu od Mladosti sa 5:1.

Jastrebac Tešica
FK Jastrebac Tešica

Što se ostalih utakmica tiče, najžešće je bilo u derbiju kola u Doljevcu, gde su Pobeda iz Rusne i Doljevac igrali nerešeno 1:1.

Još dve utakmice završene su bez pobednika: u Donjem Dušniku ElidBorac iz Azbresnice 2:2 i u Zaplanjskoj Toponici MoravacRadnički iz Čapljinca, takođe 2:2.

Bivši zonaš, Svrljig, kao domaćin izvojevao je visoku pobedu od 6:1 protiv Moravca iz Čečine.
Na kraju, u Donjoj Rasovači Rasovača je prepustila ceo plen Radničkom iz Kočana koji je pobedio sa 2:5.

Na čelu tabele su Doljevac i Pobeda sa po 10 bodova. A što se klubova sa područja aleksinačke opštine tiče, plasman je sledeći: Rudar Alpos je na sedmom mestu sa isto toliko bodova, Jastrebac zauzima devetu poziciju sa šest bodova, koliko ima i Palilula na 11. mestu, OFK Rutevac je 13. sa pet, a Sloga 15. sa tri boda.


OFK RUTEVAC – BALIČEVAC 3:0 (2:0)

OFK Rutevac

Gradski stadion u Aleksincu. Sudija: Saša Aleksić (Aleksinački Rudnik). Strelci: 1:0 Denić u 15, 2:0 Denić u 42, 3:0 Milošević u 62. minutu. Žuti kartoni: Ilić (OFK Rutevac), U. Mikić (Baličevac).

OFK RUTEVAC: Petrović, Stanković, Đorđević, Radojković, Slavić, Brzaković (od 79. Blagojević), Ilić (od 61. Milošević), Lovrenčić (od 68. Mitrović), Arsić, Rajković, Denić.

BALIČEVAC: V. Mikić, S. Milić (od 46. Stefanović), N. Pavlović, Todorović, Jovanović, Ibrić (od 65. N. Ilić) , M. Ilić, Pavlović, U. Mikić, M. Pavlović, Stanković (od 46. N. Milić).


Naslovna fotografija: Duel Jastrepca iz Tešice i Napretka 2012 iz Krušja (arhiva).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 × three =