Tartan na Tašu

Таш у новом руху

Данас је и званично отворено реновирано кошаркашко игралиште Стадиона за мале спортове Младост, које је недавно пресвучено тартан подлогом. Свечаном отварању на Ташу присуствовао је и председник општине Алексинац Ненад Станковић који је овом приликом симболично пресекао црвену траку.

Tartan na Tašu

‒ Ми ћемо увек за потребе наше алексиначке омладине налазити средства да задовољимо услове да нам школе буду на солидном нивоу у погледу опремљености, али да су нам и спортски терени квалитетни. Надам се да ће алексиначка омладина, преко лета нарочито, уживати на овом терену. Видим да се често кошарка игра и под рефлекторима. Није без разлога данас у Алексинцу најбољи спортски клуб кошаркашки клуб ‒ рекао је председник Станковић приликом свечаног отварања. 

Tartan na Tašu

Подлога је добијена у склопу пројекта „Кошарка без граница” који спроводи Канцеларија за младе општине Алексинац, а финансира Министарство омладине и спорта.

‒ Локална самоуправа ће и у наредном периоду стварати услове младим људима на територији наше општине да се квалитетније баве спортом. Трудићемо се да спорт и рекреација буду бесплатни и буду доступни свакоме. Пројекат министарства је само наставак наше сарадње која датира још из 2011. године. Пре две године поставили смо нове кошаркашке конструкције средствима Министарства омладине ‒ истакао је координатор Канцеларије за младе општине Алексинац Стефан Ђурић и најавио да ће до краја месеца бити реновирана теретана на отвореном и постављене нове справе. 

Површина тартан подлоге је 470 квадрата, а укупна вредност радова износи 1.250.000 динара.

Tartan na Tašu

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =