Тамо где не може „паук”, стижу „канџе”

Несавесни возачи, који последњих дана своја возила паркирају непрописно на паркингу у дворишту испод зграде Општине, односно између улица Душана Тривунца и Књаза Милоша, могу да затекну на свом возилу блокиран точак, а тек након што плате деблокаду, да одвезу свој ауто.

Из Паркинг службе Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” су са ово мером кренули почетком децембра прошле године, иако су имали сагласност од првог дана формирања ове службе. Како нам је појаснила шеф Паркинг службе Ивана Радивојевић, они поседују 10 канџи и постављају их по налогу Комуналне инспекције и Полицијске станице.

− Овим начином покушавамо да непрописно пакирана возила санкционишемо. У питању је сада паркинг у дворишту испод Општине зато што тако паркирана возила онемогућавају прилаз возилима Хитне помоћи и ватрогасаца − каже шеф ове службе.

Од ње смо сазнали да цена блокаде и деблокаде износи 4.000 динара и Комунална инспекција, као неки вид упозорења, до данас није издавала новчану меру санкционисања. Међутим, од понедељка ће и они кренути са овом мером санкционисања, која ће износити 6.000 динара. Поред проблема прилаза службених возила, проблем имају и они који су прописно паркирани.

− Хтела бих само да напоменем да ми углавном тај паркинг санкционишемо зато што смо имали велики број пријава грађана који ту станују, да не могу да испаркирају своја возила која су прописно паркирана и за која је плаћен паркинг. Људи који ту долазе и који се паркирају не плаћају паркинг, непрописно су паркирани и самим тим блокирају возила која не могу да изађу са паркинг места − додаје Ивана Радивојевић.

Иначе, овај начин санкционисања несавесних возача је неки вид опомене, јер накнада за деблокаду точкова је много мања него када „паук” однесе возило и када треба платити преко 12.000 динара.

Фотографије: Грађани општине Алексинац (извор фотографија друштвене мреже).

2 коментара

  1. Odlicno, ajde malo i okolne ulice u Sportskoj se redovno parkiraju sa obe strane, sve su nam izrovali i pregazili i unistili zelene povrsine, nek idu svoja dvorista kuci da upropascavaju! Kazna treba da bude minimum 20 hiljada!

  2. Krenite malo po okolnim ulicama,tipa put za Vakup!!!!Kompletno naselje je parkirano na ulici i pored dvorišta,u kojima ima mesta za sleper!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =