Незванично „Магна” поново ради, остаје сумња  на лепак, док је истрага  у току

Како смо незванично сазнали, очекује се да процес производње у алексиначкој фабрици „Магна” буде обновљен вечерас. Према непотврђеним информацијама, од поузданог извора, радници треће смене би требало да уђу у хале.

Пре тога су обављена неопходна мерења и установљено је да је ваздух исправан и да је радно окружење безбедно. О узроцима тровања се за сада само нагађа и званичних потврда још увек нема.

Медији са националном фреквенцијом преносе да је Национални центар за контролу  тровања Војномедицинске академије у Београду потврдио да су радници фабрике „Магна” у Алексинцу били изложени испарењима лепка који се користи за тапацирање пода и страница аутомобила.

РТС је објавио да је начелник Центра Славица Вучинић рекла да се ради о препарату на бази синтетичког каучука и органских растварача, који, уколико се не поштује упутство за рад и користи заштитна опрема, може довести до симптома и знакова тровања. Специфичног лечења нема, већ је терапија симптоматска и супортивна, након престанка тегоба, уколико се не детектују компликације или други здравствени проблеми који нису везани за тровање, пацијент се може отпустити из здравствене установе. 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + ten =