Такмичарски део затвара Народно позориште

Публику вечерас од 20 часова у великој сали Дома културе очекује још једна добра и занимљива представа, са којом се затвара такмичарски део овогодишњег 11. по реду Фестивала првоизведених представа, који се традиционално сваког новембра одржава у Алексинцу. Реч је о комаду „Успаванка за Алексу Рајчићˮ у извођењу Народног позоришта из Београда, кога је режирао Југ Ђорђевић.

Текст је написао Ђорђе Косић, драматург је Тијана Грумић. Глумачку екипу чине Вања Ејдус, Ивана Милановић, Новак Радуловић, Сара Ристић, Невена Милошевић, Младен Лукић и Горан Милошевић.

Алексија Рајчић, главна јунакиња драме, како пише драматуршкиња Грумић, у свом животу није имала много избора. Као и друге жене са којима је окружена, а чији животи представљају модел по коме се очекује да функционише и њен, у свету огрезлим у патријархату, Алексијино је само да ћути и трпи. Живот који је, и пре него што је почео, осуђен на насиље, немогућност избора, а самим тим и немогућност еманципације или среће, алтернатива представља – смрт. Поред осталог, то је део најаве представе једне учеснице. Ко је и како је узео „правду у своје рукеˮ сазнаће се у представи, која је ове године побрала позитивне утиске на свим сценама где је год играна.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + three =