Пратећи програм: Синоћ колажи, вечерас плакати

Главна дешавања на овогодишњем 11. Фестивалу првоизведених представа, сигурно је да су на позорници Дома културе у Алексинцу, где наступају такмичарске представе. Међутим, не треба заборавити ни пратећи програм. Он се одвија на више локација, у школама, а најчешће у Галерији ЦКУ.

Синоћ, у петак навече, отворена је изложба колажа под називом „Правац позориште (Док није касно!)ˮ, ауторке Иване Савић. Она кроз свет колажа на специфичан и себи својствен начин, као сценографкиња и сликарка, представља позориште из другог угла, указујући на нову реалност садашњег времена и позицију културе код нас.

Ивана је завршила Факултет примењених уметности у Београду, живи и ради у Нишу, где се бави педагогијом, сликарством и сценографијом.

Вечерас, у суботу увече, поштоваоци позоришне уметности имају прилику да присуствују отварању Изложбе позоришних плаката Ивана Мишића. Овај графички дизајнер излагао је од 2010. године на преко сто изложби у земљи и иностранству. Поред осталог, на групним жирираним изложбама, бијеналима и тријеналима графичког дизајна у САД, Русији, Белорусији, Кини, Тајвану, Јужној Кореји, Француској, Мексику, Украјини, Пољској, Словачкој, Италији, Мађарској, Јамајци, Турској, Молдавији, Перуу, Грчкој, Јерменији, Кипру, и на простору бивше Југославије. Добар је позив да, пре него што гледаоци уђу у позоришну салу, сврате до галерије и погледају ова остварења, када су у питању плакати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =