Сви који су здрави могу да дају крв

Црвени крст Алексинац, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, спровео је данас још једну редовну акцију добровољног давања крви. За разлику од ранијих, и ова акција је одржана у просторијама Туристичко информативног центра Алексинац. Одзив хуманих Алексинчана је и овог пута био добар, па је прикупљено 24 јединица крви. Међу даваоцима три особе су први пут дале крв.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом, а ни са вакцинацијом, као што кружи на друштвеним мрежама

− Сви људи који су здрави и који прођу основни преглед код лекара могу да дају крв. Акцији прикупљања крви могу да се одазову и вакцинисани људи, стим што они који су примили вакцину произвођача Модерна, Фајзер или Синовак (кинеска) могу одмах да дају добровољно крв, а они који су примили вакцину произвођача Асразенека или Спутњик 5, можете дати крв тек за две недеље − кажу лекари из Завода за трансфузију крви.

Иначе, у децембру ће бити организоване три акције добровољног давања крви и то 1, 13. и 30. децембра од 8 до 14 часова у Дому културе у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =