Све што нисте знали о градњи ауто-пута

„Појачано одржавање (доградња) државног пута ИА 1, деоница: петља Ражањ – петља Алексинац, од км 385+067 до км 408+778,710, Л=23,711 км (лева коловозна трака)” тема је бесплатне обуке са презентацијом коју организује Кинеска грађевинска компанија „Sinohydro Corporation Limited” за све заинтересоване грађане, привреднике, представнике јавних предузећа и установа.

Поред основних информација о пројекту, предавања ће садржати и низ других, корисних тема која се односе на основне појмове у области грађевинарства уопште, нискоградње, изградње путева и мостова, рушења објеката при изградњи, затим, на безбедност и здравље на раду на градилишту, опасности и основне мере безбедности и здравља при изградњи путева и мостова, могући утицаји активности околног становништва на безбедност извођења радова на градилишту, као и утицаји радова на градилишту на безбедност локалног становништва и мере за спречавање истих.

Током предавања говориће се о врстама најчешћих пожара на градилиштима, могући утицаји околине на повећану опасност од пожара и опасност од пожара на градилишту и ширења на објекте у околини, организовање заштите од пожара и мере за спречавање појаве и ширења пожара на градилишту и околне објекте ван градилишта.

Једна од тема биће и заштита животне околине при изградњи објеката, могући еколошки акциденти и други негативни утицаји на околину, односно на околно становништво и објекте, мере за спречавање истих, као и механизам жалби грађана у случају угрожавања објеката или других површина у власништву локалног становништва при изградњи објеката.

Према речима организатора, ова обука може дати веома корисна сазнања из области грађевинарства уопште и овог пројекта, те као таква може представљати велики значај приликом проналажења будућег или обављања већ постојећег посла.

Обука ће се одржати у периоду од 19. до 30. децембра, у службеним просторијама фирме, у улици Тихомира Ђорђевића бр.200, у Алексинцу, а сви заинтересовани могу да се пријаве за учешће на предавању најкасније до 12. децембра на телефон 064/800-6987.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 9 =