Епидемијска ситуација: Стабилна уз повремени дневни раст новооболелих

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац, када је у питању ковид-19, у протеклих седам дана је била променљива али углавном стабилна. Било је дана попут четвртка када је број дневно оболелих од ове болести скочио на осам особа, задржавајући тако тренд раста обољевања, који је почео у среду са шест заражених пацијената. До краја седмодневног периода дошло је до смиривања, па је јуче, у недељу, од 43 тестирана лица њих двоје било заражено.

У суботу у алексиначким ковид здравственим установама узето је 76 узорака и у три случаја је откривено присуство вируса корона. Прошлу радну недељу, у петак, смо завршили са пет новооболелих од 71 прегледаног пацијента. На почетку прошле седмице, у понедељак и уторак, имали смо по три новооткривена случаја обољевања од ковида-19.

Статистички гледано, прошла седмица је била најнеповољнија од претходне три, јер је за седам дана откривено 30 новооболелих или на дневном нивоу 4,28 особа. Седам дана раније било је 13 новооболелих или 1,85 пацијената дневно.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + six =