Све службе биле на висини задатка

Како традиција налаже и у овој новогодишњој ноћи, пола сата након поноћи, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић обишли су дежурне службе.

Они су, осим лепих новогодишњих жеља, запосленима који су дежурали те ноћи уручили пригодне поклоне и информисали се како протиче обележавање почетка нове 2023. године на подручју општине Алексинац.

У полицијској станици Алексинац дежурни су и овог пута имали доста посла. Како је ове године, у већини случајева, Нова година била дочекивана у кућној атмосфери и у комбинацији са алкохолом долазило је до туча.

До почетка нове године дежурна екипа ватрогасаца није имала посла и поред доста пиротехнике и ватромета који је осветљавао ноћно небо и после дочека Нове године.

Пиротехника ватрогасцима није правила проблеме, али је зато ангажовала дежурне у Хитној помоћи. До поноћи је било неколико санирања озбиљних повреда од петарди, а већ од поноћи њихову помоћ почели су да траже сви они који су били неумерени у јелу и пићу током дочека Нове године.

И током овог дочека у дежурној служби Електродистрибуције није било интервенција, а исти случај био је у дежурној служби Жандармерије која је стационирана у алексиначкој касарни.

За разлику од минулих година, ове је председник Општине посетио и дежурне у Геронтолошком центру „Јеленацˮ, како у Алексинцу, тако и у истуреном одељењу у Тешици.

Иначе, ни ове године није се чула музика из угоститељских објеката, али се чула из станова, па и поред делимично празне главне улице у граду стицао се утисак новогодишње ноћи. Томе је допринео и богат ватромет који је био широм наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + thirteen =