Најлепши начин да се заврши година!

Празнична атмосфера и свечана сала испуњена радосном дечицом најбоље описује данашње дешавање у Основној школи “Вук Караџић” у Житковцу где је уприличена додела новогодишњих пакетића које је донирала породица Сретеновић из Београда.

– На опште, пре свега моје лично задовољство, али и колектива и ученика наше школе добили смо позив од породице Сретеновић, Драгослава и Лепосаве из Београда, који су након гледања једног прилога о нашој школи на телевизији одлучили да на неки начин помогну нашу школу и усреће наше ученике. За почетак то су новогодишњи пакетићи за одређен број ученика – поручио је Милан Динић, директор ОШ “Вук Караџић”.

Захваљујући донацији господина Драгослава Сретеновића и његове супруге Лепосаве новогодишње пакетиће је данас добило 220 ученика, и то ученици месеца у 2022. години, корисници социјалне помоћи, треће дете у школском систему и ученици који раде по ИОП-у.

Малишанима је пакетиће уручио Деда Мраз који је посетио ову школу.

Породица Сретеновић ће и наредне године наставити са помагањем ове школске установе тако што ће 100 ученика сваког месеца добијати бесплатну ужину.

На самом крају данашњег уручења пакетића начињена је заједничка фотографија свих ученика са Деда Мразом за успомену и тако се на најлепши начин заврши ова календарска година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − three =