Све је спремно за почетак школске године

Сутра, 1. септембра, у свим школама у Србији почеће нова школска година, а такав је случај и са свих девет основних и три средње школе које раде на територији наше општине.

За разлику од минулих, ове године Ресорно министарство је свим образовним установама послало смернице како треба почети школску годину са препоруком да се родитељи укључе у рад, а како би се повећала безбедност ученика.

У алексиначкој Основној школи „Љупче Николић” све је спремно за сутрашњи почетак нове школске године, али биће неких промена, за разлику од прошлих почетака, што нам је и потврдио први човек ове образовне установе Бранимир Ђорђевић.

– У односу на прошлу школску годину биће неких мањих промена. Ми смо средином месеца добили смернице од Министарства како треба да изгледа почетак школске године. Први радни дан, прва наставна недеља, друга наставна недеља, тако да смо ми у сарадњи са свим запосленима у школи, са тимовима, координаторима тимова, донели одлуку како да применимо те смернице и поступимо по њима, тако да неће бити никаквх проблема. Несметано ће почети школска година од првог септембра − каже директор Ђорђевић.

Они у овој школи, како истиче директор, несметано и спремно чекају 1. септембар, јер су летњи распуст, односно период јула и августа, искористили за адаптацију одређеног броја учионица. Набавили су неке реквизите и средства која ће олакшати рад запосленима и настанвицима, а највише деци којој директор поручује да воле своју школу.

– Ученицима бих поручио да воле своју школу, да је поштују, да се понашају примерно, онако како треба, да буду узор и другима. Родитељима, да што више разговарају са децом и што више буду укључени у рад школе. Наша врата су им широм отворена за сваки вид сугестије, предлога, или не дај боже проблема. Стојимо на располагању да све то заједно решимо у интересу деце и наше установе – поручује директор Бранимир Ђорђевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eleven =