Народна кухиња наставља са радом

После тромесечне паузе, током јуна, јула и августа, Народна кухиња у Алексинцу данас је поново кренула са радом у оквиру алексиначког Црвеног крста, а уз финансијска средства Општине Алексинац и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Потреба за народном кухињом је велика, јер доста људи који су угрожени није у могућности да сами себи обезбеде оброк, па се на месечном нивоу за 150 корисника обезбеди укупно око 4500 куваних оброка и ланч пакета.

Међутим, често долази до промене статуса, па се листе корисника Народне кухиње мењају, што нам је и потврдила стручни сарадник овдашњег Црвеног крста Јелена Петровић.

− На крају месеца ажурирају се листе корисника, а са листе се склањају корисници који редовно не преузимају оброке и код којих је дошло до промене материјалног статуса или до промене пребивалишта – појашњава Петровић.

Иначе, сви наши суграђани који су заинтересовани за услуге Народне кухиње и испуњавају све критеријуме могу поднети захтев и информисати се у Црвеном крсту Алексинац сваког радног дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − four =