На прагу новог рекорда

Међународни џудо турнир „Алексинац 2023”, четврти по реду, који ће бити одржан у недељу, по свој прилици, премашиће прошлогодишњи рекорд када се на татамију овдашње Хале спортова борило 420 џудока из 55 клубова из Србије, Републике Српске – БиХ, Шведске, Словеније, Бугарске и Северне Македоније.

− Лане је наш турнир био најмасовнији на подручју које покрива Џудо савез Централне Србије, а сада очекујем да ћемо рекорд премашити. Поред тимова из Србије, најављени су и представници клубова из Молдавије, Бугарске, Грчке, Северне Македоније и Мађарске, а очекујемо и екипе из Црне Горе, Словеније и Босне и Херцеговине. И ове, као и претходне године, имамо помоћ од стране наше Општине − каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”, и додаје да се пријаве за турнир примају до суботе у поноћ.

Свечано отварање турнира је у 10.30 сати. Химну Србије отпеваће Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, наступиће чланице Фитнес студија „Фит НС”, а турнир ће прогласити отвореним Маријана Радивојевић, потпредседница Општине. Међу бројним гостима биће и председник Управног одбора Џудо савеза Централне Србије, проф. др Мирсад Нуркић.

Такмичење ће се одвијати у три узрасне категорије; млађи дечаци и девојчице, старији дечаци и девојчице и кадети и кадеткиње. Организатор турнира, Џудо клуб „Алексинац”, обезбедио је златне, сребрне и бронзане медаље за освојена прва три места у свакој категорији, као и пехар за победника у тежинској категорији. Осим тога, биће додељени пехари најуспешнијим екипама у свакој узрасној категорији дечака и девојчица, као и за прва три места у укупном пласману.

Фотографије: Архива „Алпреса” и Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − five =