Сутра Весна Станковић и Лорд, у петак Раде Марјановић и Тања Бошковић

Након представа за децу, ове недеље на програму „Позоришта у септембру” су два садржаја за нешто старију публику. У питању су две кабаретске представе.

Сутра у Великој сали Дома културе, од 20 сати, на програму је позоришна представа кабаретског типа о чувеним љубавима српских великана, писаца, научника, владара, музичара и глумаца, под називом „Љубавни времеплов”. Овај својеврсни позоришни времеплов обједињује период од две стотине година, читав 19. и 20. век.

Представу, у продукцији Театра „Балкан нови покрет”, режира глумица Весна Станковић, која у друштву музичара Владимира Прерадовића – Лорда учествује у овом комаду.

− Приче о великим љубавима попут Хајдук Вељка и Чучук Стане, Лазе Костића и Ленке Дунђерски, Живојина Мишића и Лујзе, Оливере и Радета Марковића, па све до Драгана Николића и Милене Дравић. Свака прича има своју песму, песму управо из тог периода, тако да је ово и музички времеплов, јер се неке песме готово нигде више не могу чути – стоји у опису овог комада. 

У петак, 11. септембра, на великој сцени такође од 20 сати, глумци Раде Марјановић и Тања Бошковић на духовит и ироничан начин говориће о старим, али и о овим новим временима која тако бурно проживљавамо кроз комад „Добро дошли у кабаре” где ће их на клавијатури пратити Урош Ранковић.

„Добро дошли у кабаре” је скуп најбољих и најатрактивнијих нумера из представа „Добра стара времена”, „Дођи у кабаре”, „Боемско вече”, „Сунчани кабаре”, које је Pаде Марјановић осмислио и извео у последњих 15 година. Наравно, како и доликује кабаретској форми, ту су и нове приче наших најпопуларнијих писаца уз музичке хитове 80-тих и 90-тих година.

Цена појединачних улазница као и до сада биће 100 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − five =