Читалићи „надмудрили” корону

Због великог броја заинтересованих, организатори завршнице Читалића су тешка срца отказали овогодишњу конференцију.

Ове суботе и недеље, 12. и 13. септембра, била је заказна завршница Читалића, конференција песничке радионице. Међутим, очекивана бројка од око 30-50 људи који би присуствовали овом скупу је током викенда превазиђена, јер су организатори имали најаву да ће негде око осамдесетак људи да учествује на конференцији и просто нису смели да преузму ризик да дупло премаше оно што Кризни штаб и одлука Кризног штаба каже, да до 30 људи може да буду у истом простору.

− Ми смо добили инструкције како да се понашају установе културе, али тамо је јасно наведено да се ту ради о програмима позоришне делатности, биоскопа и концертима. Сматрали смо да овде можда не би био велики ризик, али опет људи треба да допутују на једном месту из различитих градова Србије, а неки из Републике Српске. Сутра дан би требало да буде већа дистанца током радионица у Етно кући ‘Павлићевић’ у Корману која не би могла да се спроведе и због свега тога, кад већ нема деце, због неке несигурности у безбедност оних који ће да дођу, ми смо одлучили да све то откажемо и да завршнице реализујемо на мало другачији начин − објашњава Маја Радоман Цветићанин идејни творац Читалића и координатор Ауторског тима.

Иако је отказана ова завршница Читалића, организатори су позвали све школе да им се јаве, јер ће имати могућност да у наредном периоду обиђу десетак градова и да направе мини завршнице почев од почетка Дечје недеље, од 5. октобра. Биће то прилика да деца из тих градова, која су учествовала у избору „Најбољи дневници” представе своје радове, друже са песницима и сарадницима ауторског тима, посете штандове издавача добротвора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =