Sutra u Domu omladine promocija knjige “Zauvek đaci”

Promocija knjige poezije „Zauvek đaci“, to jest Cvetnika pesnika, čitelja i nastavnika koji se i sami bave umetnošću, biće održana sutra u 18 časova u Domu omladine u Aleksincu. Domaćini susreta su profesori srpskog jezika iz Aleksinca Tanja Milenković i Slobodan Ganić, čiji su radovi zastupljeni u zbirci, a njima će se pridružiti i pesnici Violeta Jović iz Niša i Vlasta N. Cenić iz Doljevca.

cenic-vlasta-Zauvek-djaci-promocijaUpoznajući nas sa sadržajem zbirke „Zauvek đaci“ Vlasta N. Cenić navodi da je cilj objavljivanja ovakvog jednog dela da se na jednom mestu nađu najuspešniji radovi prosvetnih radnika sa ovih prostora i da se široj javnosti predstavi njihov umetnički potencijal.

– U Cvetniku se nalaze pesme prosvetnih radnika, savremenih književnih stvaralaca za decu i mlade, onih koji deci kroz književnost tumače svet, a i sami pripadaju svetu književnosti. Inače, ova knjiga je rezultat dvadesetogodišnjih susreta prosvetnih radnika i književnih stvaralaca za decu, koji se održavaju u Doljevcu svakog maja, na rođendan Desanke Maksimović, koja je takođe bila prosvetni radnik – kaže Cenić i ističe da se od 2015. godine, pored osnivača majskih druženja prosvetnih radnika, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, u organizaciju ove značajne manifestacije uključilo i Kulturno-prosvetno društvo „Poreč“ iz Kočana.

– I Aleksinac je učiteljski grad, grad prosvetara, pa je ovo prilika da se svi nađemo na jednom zajedničkom zadatku, da promovišemo knjigu učitelja, ali i da motivišemo učenike da se i sami oprobaju na tom polju, da poštuju, vole i cene knjigu – dodaje on.

Organizatori promocije knjige su Javna biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Aleksinca i Centar za kulturu i umetnost.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =