Сутра потписивање споразума о сарадњи са руским градом

Након формалних одлука Већа и Скупштине општине Алексинац, почетак сарадње између наше Општине и руског града Нојабрск биће крунисан потписивањем Споразума о сарадњи.

Потписивање Споразума о сарадњи између Општине Алексинац и Града Нојабрск, Јамало – Ненецки округ Руске Федерације, биће одржано сутра у сали Скупштине општине Алексинац са почетком у 14.30 часова.

Овај Соразум има за циљ да створи повољан оквир за развој сарадње, разрађивање и реализацију заједничких програма и пројеката у различитим областима, успостављајући притом дуготрајне односе између локалних заједница.

Након потписивања Споразума, у Великој сали Центра за културу са почетком у 15 часова, а у организацији града Нојабрск, биће одржан културно уметнички програм и том приликом биће презентована изворна култура округа, град, природна богатства, нација и национална музика.

Иначе, град Нојабрск се налази на југу Јамало-Ненецког аутономног округа, који је више него дупло већи од Француске, и у њему живи око 110.000 становника, са њиховом просечном старошћу нешто вишом од 30 година. Иако ти простори нису баш много насељени, што је и разумљиво када се ради о делу Сибира, он не оскудева у природним богатствима. Само насеље је основано 1975. године у оквиру развоја великих нафтних и гасних поља. Град су основали нафташи који су у тешким климатским и природним условима крајњег севера култивисали тешко доступна подручја полуострава Јамал. Нојабрск је данас један од главних центара производње нафте и гаса у Јамало-Ненецком округу, региону где се производи више од 80 одсто руског гаса. Део тог гаса се допрема и у Србију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 8 =