Сутра још један удар на комарце

Акција сузбијања ларви и одрасле форме комараца, у организацији Општинске управе општине Алексинац, биће спроведена у четвртак 28. септембра на територији општине.

Сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице вршиће се директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Сузбијање одрасле форме комараца вршиће се у насељеним местима Алексинац, Алексиначки Рудник, Вакуп, Краљево, Глоговица, Житковац, Прћиловица и Моравац у вечерњим часовима, у времену од 18 до 22 часа, са возила, прскањем ULV уређајима и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у наведеним насељеним местима спрече кретање пчела за време вршења акције.

Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акције грађани ће бити благовремено обавештени.

Акције ће изводити заједно предузећа Де мус из Београда и Синитра из Ваљева.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060/218-22-44.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 2 =