У Трњану последње такмичарско вече

Пети, последњи такмичарски део овогодишњих „Михољских сусрета села” у општини Алексинац, након Глоговице, Брадарца, Лоћике и Алексиначког рудника сутра ће бити одржан у Трњану.

За разлику од дасадашњих програма када су своја умећа представљали по једно Културно-уметничко друштво и удружење жена, у Трњану ће публика моћи да види наступе два КУД-а и три удружења.

Према најави, у тамошњој школској сали програм ће и овог пута почети здравицом, а потом ће фолклораши Културно-уметничког друштва „Буковик” из Мозгова и домаћина КУД-а „Стојан Живковић Столе” својим наступом забавити публику и сплетовима је провести широм Србије. Овом приликом чуће се и традиционална песма, а такође и звук музичких инструмената. Поред игре и песме, биће приказане и сцене из народних обичаја.

Као што традиција налаже, за домаћине у Трњану своје ручне радове и старинске ђаконије представиће Удружења жена „Сестре Гојковић” из Мозгова, „Вредне домаћице” из Гредетина и „Етно-кутак” из Житковца. 

Почетак програма је заказан за 19 часова.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, циљ ове манифестације је богаћење друштвеног живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа, а спроводи се под покровитељством Министарства за бригу о селу и Општине Алексинац.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 16 =