skola

Sutra bez nastave u Osnovnoj školi “Aca Sinadinović”

Iako je zimski raspust završen juče, neke seoske škole na teritoriji optštine ipak nisu spremne za redovnu nastavu. Najteža je situacija u isturenim odeljenjima Osnovne škole „Aca Sinadinović“ u Vukanji i Kulini. Usled nesaobraćanja autobusa do ovih sela, mnogi đaci danas nisu prisustvovali nastavi, a veliki broj nastavnika bio je sprečen da dođe na posao. S obzirom da je voda zamrzla u ovim školskim objektima, Odeljenje za opštu upravu, uz saglasnost Štaba za vanredne situacije i Školske uprave u Nišu, donelo je odluku da škola „Aca Sinadinović“ u Loćiki sutra ne rade.

U ostalim školama nastava se odvijala redovno, ali je primetan izostanak velikog broja dece, uglavnom zbog sezonskog gripa, ističe načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Dragan Jovanović. On dodaje da je najviše bolesne i odsutne dece u Poljoprivrednoj školi „Šumatovac“ i Tehničkoj školi „Prota Stevan Dimitrijević“ (oko 40 posto), u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe danas na nastavu nije došlo 37 posto učenika, dok su, prema raspoloživim podacima, učionice najpopunjenije bile u Trnjanu, gde je zabeležena odsutnost od svega 25 procenata.

Štab za vanredene situacije je dao predlog školama da časovi i sutra budu skraćeni na 35 minuta, koliko su trajali i danas, ali će konačnu odluku o tome donositi direktori škola u zavisnosti od stanja i prisutnosti dece i nastavnika. Takođe, sutrašnji neradni dan u osnovnoj školi u Loćiki biće nadoknađen, napominje Jovanović.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =