“Super žene” iz Tešice proslavile tri godine postojanja svog udruženja

Udruženje „Super žene“ iz Tešicе je 13.maja prigodnom svečanošću i uz prisustvо brojnih gostiju, obeležilo tri godine uspešnog rada. Osnovano marta 2014, ovo udruženje postaje nezaоbilazan subjekt svih značajnijih aktivnosti ne samo u selu već i šire. Mnogobrojne su manifestacije opštinskog i republičkog karaktera na kojima su Tešičanke pokazale svoje umeće kada je reč o kulinarstvu, ali i stvaralačkom znanju u izradi tradicionalnih ručnih radova.

Predsednica udruženja Mira Bogdanović posebno je ponosna zbog učešća na republičkom takmičenju u pravljenju ajvara „Izađi mi na teglu“, na kome su zauzele četvrto mesto i bile proglašene za najveseliju ekipu.

– Mogu vam reći da smo veoma zadovoljne prošlom godinom, jer smo imale dosta aktivnosti i učestvovale smo na brojnim manifestacijama i u humanitarnim akcijama. Jedna od najznačajnijih aktivnosti bila je učešće u manifestaciji „Izađi mi na teglu“, gde smo se nakon pobede u opštinskom nadmetanju kvalifikovale za završno takmičenje na Zlatiboru. I na Zlatiboru smo odlično prošle i bile vrlo zadovoljne jer smo u konkurenciji 20 ekipa osvojile četvrto mesto, bile među prvih pet po uređenosti štanda i osvojile smo zlatnu medalju za najveseliju ekipu – navodi za Radio Aleksinac predsednica „Super žena“.

tegla_pobednici_foto
Na opštinskom takmičenju u pravljenju ajvara “Super žene” iz Tešice osvojile su prvo mesto

Pored takmičenja u pravljenju ajvara, vredne domaćice iz Tešice svoje umeće prikazale su i na Pekarskim danima, tradicionalnom festivalu meda, manifestacijama u Beloj Palanci i Kulini, a učestvovale su i u obeležavanju Dana opštine Aleksinac.

Jedna od najistaknutijih članica Slobodanka Pavković ističe kao vrlo značajnu i podršku lokalne samouprave i mesne zajednice u radu udruženja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 12 =