Polaznici Studija glume CKU prvi put pred aleksinačkom publikom u “Čudnim ljubavima”

Polazici Studija glume Centra za kulturu i umetnost Aleksinac sinoć su premijerno odigrali predstavu za decu „Čudne ljubavi“, po tekstu Maje Pelević i u režiji Biljane Nikolić. Ovo je bila prilika da deca pred publikom pokažu šta su tokom proteklih godinu dana naučila o glumi i scenskom nastupu, kaže za naš radio rediteljka.

rediteljka fotoOna navodi da je  bilo zadovoljstvo raditi sa talentnovanim polaznicima, od kojih i u narednom periodu očekuje ambicioznost i posvećenost kao i do sada. Iako je zbog napuštanja radionica i nedolaska na probe ansambl predstave menjan više puta, pa je to u jednom trenutku pretilo da ugrozi održavanje premijere, sve se dobro završilo i mladi glumci bili su na visini zadatka, napominje naša sagovornica.

– Danas je s decom teško raditi jer nemaju uvek koncentraciju i posvećenost. Imaju veliku želju i ambiciju, i veoma su talentovana i pametna, ali im se nešto žuri i sve bi nekako brzo, nemaju strpljenja da saslušaju do kraja. Ali ova ekipa je veoma dobra. Ja sam ih upoznala prošle godine kada smo krenuli s nekim radionicama, časovima glume, scenskog govora, tehnike glasa. Ono što smo naučili na tim časovima smo pokušali i da iskoristimo i primenimo na predstavi. Nadam se da je sve ispalo kako treba. Vidim da su lepe reakcije i zadovoljna sam  – ističe Nikolićeva i dodaje da su deca kroz pripremu predstave zapravo u praksi primenjivala sve ono što su na radionicama učili o glumačkom pozivu i radu na sceni.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + eight =