Pesnički susreti Aleksinac 2017

Nagrada žirija i publike „Šarenom gradu“

Na pesničkim susretima održanim 13. maja u organizaciji Književnog kluba „Velimir Rajić“ najlepšu pesmu stvorila je Ljiljana Pavlović iz Stalaća koja je za „Šareni grad“ dobila dva priznanja: „Pesma nad pesmama“ – nagrada stručnog žirija i „Pesnička lira“ – nagrada publike.

Ljiljana Pavlović
pesnikinja Ljiljana Pavlović

Stručni žiri u sastavu: Ana Pejić, profesorka, Slađana Popović Mandžukić, pesnikinja i Marina Sekulović, viši knjižničar, dodelio je priznanja „Čuvar tradicije“ Maju Daniloviću iz Beograda za pesmu „Kakve li rime zvijezdama iskivate“, dok je nagradu „Orginalni stihotvorac“ dobio pesnik Slobodan Ivanović iz Paraćina za delo „Morska pesma o Moravi“.

Miroslav Pavlović iz Krnjeva dobitnik je nagrade „Lepota stiha“ za delo „Ptica uhvaćena u pesmi“, a priznanje „U korak s vremenom“ poneo je Slaviša Krstić iz Smederevske Palanke za pesmu „Kao što vatra“. Najemotivnija pesma susreta je „Kada mi… znaj“ autora Aleksandra Drndarevića – Singera iz Ćuprije, koja je ponela priznanje „Treptaj srca“. Nagradu najbolji mladi pesnik “Pesnički vesnik“ osvojio je Bogdan Cvetković iz Jagodine za pesmu „Metak“.

Na ovogodišnjim pesničkim susretima u Aleksincu nastupilo je 49 stvaralaca, koji su se takmičili za sedam nagrada žirija i jednu publike.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 5 =