Још један успешан концерт распеваних просветара

Просветни радници наше општине већ неколико пута суграђанима пружају музички ужитак, а првенствено у циљу да прикупе средства за лечење оних којима је то потребно. Ове године се музички програм проширио, па су тако просветари угостили још неколико музичких извођача.

Синоћ су се на сцени, пред препуном салом Дома културе, смењивали хорови, од аматерских, до оних који се професионално баве певањем. Част да отвори ово музичко вече имао је хор „Мали вокали” Центра за културу и уметност Алексинац. Након њих, уследио је хор Основне школе „Вук Караџић” из Житковца, побравши громогласне аплаузе. Одмах након њих, наступио је „Омладински хор” ЦКУ.

Последњи музички састав био је „Распевана просвета”. Њима се придружио и почасни гост Гале Кербер, певач популарне нишке рок групе „Кербер”. При завршетку, извођачи су се удружили, заједно отпевали песму, којом су и завршили концерт.

Новац, који је прикупљен током ове хуманитарне вечери намењен је за лечење суграђанке Наталије Дикић, рођене 2005. године, а која болује од ретке болести. Прикупљено је 68.070 динара.

Иначе, концерт је одржан под покровитељством Центра за културу и уметност Алексинац, а у сарадњи са овдашњим Црвеним крстом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − one =