Šumatovac - Naslovna

Шуматовац на Нишвилу: Од Луја Армстронга до Шабана

Чланови Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” наступили су на овогодишњем џез фестивалу Нишвил који је одржан на древној нишкој Тврђави од 2. до11. августа.

Своје певачко умеће чланови „Шуматовца” показали су другог дана фестивала на музеј сцени где су се представили богатим и разноврсним програмом, почев од хорских обрада страних евергрин и џез композиција, преко музике из филмова до рок балада.

Zdravku‒ Концерт је протекао феноменално. Ми смо се дуго спремали, вредно радили и овај концерт је круна нашег рада. Разне жанрове смо певали, филмску музику, мјузикле, наравно џез композиције познатих светских џез музичара као што је Луј Армстронг и други ‒ рекла нам је после концерта диригент хора Марија Зовко. 

И Слађана Марковић, чланица Управног одбора хора, била је презадовољна наступом и реакцијом публике. Sladjana Markovic

‒ Већину композиција смо извели премијерно, неке смо изводили и раније, али већина је била спремљена баш за Нишвил. Композиција ‘Ђелем, ђелем’ се мало разликовала, али она је била нека врста омажа нишком краљу блуза и једном од десет најбољих блуз певача света, Шабану Бајрамовићу, и тако смо њу оставили за крај. Лепо су прошле многе композиције, чувени рефрен ‘Кад бих био богат’ из мјузикла ‘Виолиниста на крову’ је протекао веома лепо, као и ‘Боемска рапсодија’. 

И остали чланови „Шуматовца“ изразили су задовољство што су били део овогодишњег Нишвила, велике и значајне манифестације која је за девет дана и ноћи на 20 сцена окупила више од хиљаду извођача на 170 концерата у оквиру 130 програма.

Šumatovac

Да је наступ алексиначког хора прошао запажено, потврђује и позив из нишког ромског удружења да својом изведбом ромске химне „Ђелем, ђелем” уприличе отварање „Романи феста” у Нишу, 14. августа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =