temperatura

Високе температуре повећале број интервенција Хитне помоћи

Повишене температуре ваздуха у последњих неколико дана повећале су како број интервенција екипа Хитне помоћи, тако и учесталост телефонских позива овој служби ради савета.

У алексиначкој Хитној помоћи, пре свега, се јављају старије особе и хронични болесници, али има и млађих особа којима не пријају оволико високе температуре или пак велике разлике измећу спољне температуре и оне у климатизованим просторијама.

Док су дневне температуре близу четрдесетог подеока на Целзијусовој скали, дежурни у Хитној помоћи саветују грађанима да избегавају излагање сунцу и да не излазе из хладовине од 10 до 17 сати, да уносе што више течности, а да разлика температуре у климатизованим просторијама и спољне не буде већа од пет степени. У случају веће температурне разлике, доктори саветују да се пре изласка из просторије или аутомобила клима угаси бар на пола сата ради аклиматизације организма.

Према најавама метеоролога, овако високе температуре задржаће се и сутра, а већ од ноћи између уторка и среде нас очекује наоблачење са кишом и осетнијим падом температуре за десетак степени. Како ће ова нагла промена утицати на хроничне болеснике и метеоропате остаје да се види.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =