„Шуматовац” међу победницима ЗИман-ових конкурса за младе

Након што је Зајечарска иницијатива крајем прошле године расписала конкурсе у оквиру својих програма: ЗИман-ов фонд за младе, Млади у покрету и Школски избори, пре неколико дана одабрани су прјекти који ће бити подржани.

У оквиру програма „Млади у покрету”, парламенти су могли да конкуришу за максимални износ од 700 америчких долара, а подржана су 4 парламента и то из Алексинца, Зајечара, Бора и Мајданпека.

Подржани су пројекти „Парламент какав желимо” Биотехнолошке школе „Шуматовац” из Алексинца, „Изађи нацрту” Гимназије „Бора Станковић’’ из Бора, „Имунизација од дезинформација” Гимназије „Миле Арсенијевић -Бандера’’ из Мајданпека и „Млади седе у влади” Гимназије Зајечар.

Парламенти ће путем краћег филма, интерактивним игрицама, симулацијом скупштине и слично, покушати да утичу неке од проблема са којима се суочавају у својим срединама као што су недовољна информисаност и неразвијено критичко мишљење, као и недостатакс вести о демократији и политичким процесима.

Циљ ових програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање, као и учешће младих у демократском животу локалних заједница.

Програме у оквиру ЗИман-овог фонда реализује Зајечарска иницијатива у сарадњи са Фондацијом искорак и Националном задужбином за демократију. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =