„Шуматовацˮ и пријатељи испратили стару годину

Tрадиционалним Новогодишњим концертом, Алексиначки мешовити хор „Шуматовацˮ завршио је још једну успешну годину. Радост због награда и признања у 2018. чланови овог хора су поделили са својим гостима: Дечјим хором „Мали вокалиˮ, ученицима музичке школе „Владимир Ђорђевићˮ, Омладинским хором ЦКУ и Алексиначким градским оркестром и наравно верном публиком.

„Шуматовацˮ је отворио концерт извођењем Мокрањчеве VIII Pуковети а потом су уследиле песме „Ајде слушај, слушај, Калеш бре Анђоˮ и „Фатише колоˮ.

Најмлађи учесници, чланови Дечјег хора „Мали вокалиˮ предвођени професором Миланом Петковићем отпевали су „Веверицуˮ и „Нек свуд љубав сјаˮ а након њих публика је била у прилици да чује и ученике музичке школе, Бориса Милојевића са одсека гитаре и Валентину Јашаревић са одсека соло певања. Будућност хорског певања у Алексинцу, чланови Омладинског хора ЦКУ и њихов диригент Миља Миловановић представили су се нумерама „Аdemusˮ, „Hallo Djangoˮ i „Swayˮ.

Певачи „Шуматовцаˮ под вођством Марије Станковић Зовко у свој репертоар су уврстили и једну замбијску народну песму „Бонсе Абаˮ, чувену ромску „Чаје шукаријеˮ и наполитанску песму „Фуникули, Фуникулаˮ а за сам крај, заједно са Алексиначким градским оркестром, запевали „Све док је твога благог окаˮ, „Амурске валовеˮ и Вердијеву „Винску песмуˮ. У доброј атмосфери бис је био неминован па је концерт завршен познатом српском песмом „Играле се делијеˮкоју је далеке 1916. године написао Милорад Петровић Сељанчица.

Фотографије са концерта можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + fifteen =