Страдало још једно дечије игралиште, хулиганство (не)заустављиво

Протекле вечери наши читаоци су забележили још једно дивљање хулигана и уништавање јавне имовине. Ради се о дечијем игралишту у алексиначком насељу Батуровац. Како тврде наводни очевици, било је то „дивљање” троје малолетника, који су уништавали игралиште намењено њиховим вршњацима и нешто млађим другарима. Оно што је запрепастило грађане који су све то посматрали око 23 часа, а неки вероватно и снимили пошто наводно постоји видео запис, је одушевљеност малишана док су уништавали подлогу поменутог игралишта.

Како смо незванично сазнали ова дечија пакост или неваспитање коштаће јавни буџет око пола милиона динара, колика је наводно процењена штета. Према нашим сазнањима вероватно ће овај случај да заврши код надлежних органа.

За сада немамо ваљан одговор како заштитити јавну имовину од хулигана и неодговорних суграђана који су различите старосне доби, материјалног и социјалног стања. Најчешће, тешко је од починоца надокнадити штету.

Постављање видео надзора, осим етичких дилема и финансијских средстава, не спречава увек починиоце у својим намерама. Можда треба размислити, ако такве могућности уопште постоје, да се јавна имовина осигура код осигуравајућих кућа. Оне би надокнадиле штету и са већим капацитетима и упорније би прогањале починиоце у намери да наплате штету, без обзира ко су и из којих слојева.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − two =