Стасавају нови риболовци

У оквиру „Мале школе риболова 2022” Клуб спортских риболоваца „Трњане” је за своје најмлађе чланове минуле ведеље организовао на Бованском језеру практични део школе – пецање рибе удицом на пловак.

Иако је било пријављено 20 учесника, на пецању се појавило 10 малих риболоваца и по њиховој жељи сви они су пецали скоро 3 сата. Ово је било и такмичарско пецање, па су се млади риболовци такмичили у две категорије. У конкуренцији три омладинца победио је Јован Јовчић из Прћиловице са упецаних 4.580 грама рибе, а у конкуренцији цедам пионира победио је Данило Јовчић из Прћиловице са упецаних 3.670 грама рибе.

Како истиче Мића Димитријевић, председник КСР„Трњане”, деци су око пецања помагали родитељи и чланови клуба и упућивали их у чари овог лепог спорта у природи. По лепом, сунчаном времену, са мало ветра, риба је солидно радила, углавном се пецао цверглан, „сунчица”, бодорка, бандар, понека беовица. Деца су укупно упецала чак 18.290 грама рибе.

Занимљиво да је најмлађи пецарош био Василије Андонов из Алексинца који је. иако има само четири године, успео да упеца 920 грама рибе.

Након три сата пецања сваки мали пецарош је добио медаљу, чуварку за рибе, захвалницу за учешће, варалицу – чикаду, храну и мамце за рибе, а победници су награђени и пехарима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =