Стартовале Олимпијске сеоске игре, финале у Новом Селу

Надметањем у надвлачењу конопца, у Вакупу je у недељу означен почетак Олимпијских сеоских игара на подручју алексиначке општине.

Наредних дана, закључно са 18. септембром, у овогодишњем циклусу села ће се такмичити и у малом фудбалу, пикаду, стоном тенису, шаху, народном вишебоју, стрељаштву, баскету, рукомету и одбојци.

И ове године највеће интересовање влада за такмичење у малом фудбалу за које су се пријавиле екипе из 12 насеља. Оне су подељене у три групе, па ће тако такмичење у А групи бити одржано 2. септембра у Глоговици од 18 сати. Осим домаћина, у Глоговици ће се још такмичити екипе месних заједница Вакуп, Катун и Крупац, играће се по бод или куп систему у зависности од броја присустних екипа. Такмичење у Б групи одржаће се у Моравцу 6. септембра од 18 сати, уз учешће тимова из Тешице, Врћеновиће, Дражевца и Моравца. Надметање у оквиру Ц групе планирано је за 9. септембар од 18 сати у Корману, где ће наступити екипе из Радевца, Вукашиновца, Рутевца и Кормана. Победници А, Б и Ц групе играће полуфиналне утакмице и финале 13. септембра од 18 сати на Стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу.

Што се осталих спортских дисциплина тиче, распоред је следећи: 4. септембра од 10 сати у Лоћики је надметање у стоном тенису, шахисти ће одмерити снаге 10. септембра од 11 сати у Корману, док ће се 11. септембра одржати два надметања – у 9 сати у Тешици биће такмичење у пикаду, а два сата касније у суседном Лужану на црту излазе такмичари у народном вишебоју.

Такмичење у стрељаштву планирано је за 17. септембар  од 11 сати у стрељани на Стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу. У Хали спортова у Алексинцу 18. септембра одржаће се такмичења у баскету (од 10 сати), рукомету (од 12 сати) и одбојци (од 14 сати).

Победници општинског такмичења у појединачним дисциплинама учествоваће у републичком финалу, 24. септембра у Новом Селу код Врњачке Бање.

− На општинском  такмичењу  могу учествовати само такмичари који имају пребивалиште на територији општине Алексинац. Пре сваког наступа обавезна је индентификација такмичара − напомиње Срба Миловановић из Спортско-рекреативног центра Алексинац (СРЦА) који ће и ове, као и предходних година реализовати ову спортску манифестацију која има заиста богату и дугу традицију.


Вакупчани први путници

За такмичење у надвлачењу копонца у Вакупу, које је одржано у недељу, осим домаћина пријавиле су се и екипе из Глоговице и Врћеновице. Екипа Глоговице је допутовала у Вакуп али је уочи такмичења одустала, тако да се такмичили само представници Врћеновице и Вакупа. И овај пут Вакупчани су оправдали улогу фаворита и „оверили визу” за републичко финале у Новом Селу.


Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =