Богат програм на старту такмичења

Иако је планирано да се прво такмичарско вече Михољских сусрета села одржи на отвореној позорници код Трњанске цркве, синоћна  киша је програм изместила у тамошњу школску салу, али то није омело госте, а ни домаћине да изведу квалитетан програм.

Концепт Михољских сусрета села јесте да она Културно-уметничка друштва и она села која имају Удружења жена оду у нека друга села,  другу средину, и предоче нешто о свом раду како би се и она активирала и покренула.

У такмичарском делу наступио је ансамбл Културно-уметничког друштва „Видовдан” из Великог Дреновца, а своје ручне радове изложило је Удружење грађана „Радиност”. Током ове вечери ревијално су наступили најмлађи чланови трњанског КУД-а „Стојан живковић Столе”, а свој штанд су имале и чланице новоформираног Удружења жена „Видовданке” из Великог Дреновца.

Као и прошле године чланице удружења жена представљају своје ручне радове, а културно-уметнички програм обухвата оне сталне тачке, а то су народна игра, песма, затим здравица, народни обичаји и све оно што чини фолклор једног народа.

Посетиоци у Трњану могли су синоћ да одгледају неколико сплетова које су приредили први и други ансамбл КУД-а „Видовдан”, а наступили су и ветерани овог друштва. Изворну песму је отпевала Сандра Стоичевић, а на саксофону је наступио Срђан Стојичевић.

Оно што је највише привукло пажњу публике јесте био народни обичај – Вучари.

 

Шта ће од ових тачака бити на финалној вечери Михољских сусрета одлучиће стручни жири након свих пет такмичарских вречери.

Домаћин друге вечери Михољских сусрета села вечерас је Глоговица, њима у госте одлазе чланови КУД-а „Буковик” из Мозгова и „Супер жене” из Тешице, а почетак програма је заказан за 20 сати у тамошњем Дому културе.

Иначе, Културно стваралаштво на селу одржава се у организацији Општине Алексинац и Центра за културу и уметност, а у сарадњи са Министарством за бригу о селу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =