Štab

Штаб за ванредне ситуације: Нове мере прилагођене републичким

Од јутрос су у Србији ступиле на снагу нове мере у борби против ширења вируса корона. Штаб за ванредне ситуације у општини Алексинац је на данашњој седници ставио ван снаге недавну одлуку о ограничењу броја окупљањених на отвореном и затвореном простору, пошто је она дозвољавала присуство већег броја лица, него што је то регулисано одлуком републичког штаба.

Пошто се мере односе на територију целе Србије, и у општини Алексинац, забрањено је окупљање више од 10 људи на отвореном и затвореном простору. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора да постоји физичка дистанца од 1,5 метра, што би значило да свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Грађани општине Алексинац, као и у целој Србији, од данас ће имати обавезу да носе маске у затвореном простору, али и на отвореном, када није могуће обезбедити физичку дистанцу од један и по метар, попут редова испред апотека, банака, продавница, пошти, аутобуских и возних стајалишта.

Штаб је, на основу добијених информација од Предшколске установе „Лане” донео одлуку о привременом престанку рада објекта за целодневни боравак деце у Житковцу. Разлог томе је мали број деце која борави у њему. Родитељима који и даље желе да њихова деца бораве у целодневној групи на располагању су објекти у Алексинцу и Тешици. Иначе, објекат у Житковцу је у делу насеља где се налази и ковид амбуланта.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − thirteen =