Напредак на раскршћу: Како сачувати статус?

Одлука чланова Извршног одбора Фудбалског савеза Региона источне Србије (ФСРИС) да Напредак 1929 остане међу зонашима наишла је, наравно, на позитивне реакције играча, чланова управе и симпазитера овог фудбалског колектива са богатом и дугом традицијом. Председник клуба Иван Јовановић се нада да ће за његову екипу наредна првенствена сезона у Зони Центар бити много успешнија.

‒ Надам се да смо сада сви заједно извукли поуку из прошлогодишњег такмичења и да се слична ситуација неће поновити. Радује чињеница да нико од стандарних првотимаца није затражио исписницу, што значи да окосница екипе остаје. Уз појачања у стручном штабу и неколико новајлија у играчком погону, верујем да можемо постати, али и остати стабилан зонаш. Иако летњи прелазни рок траје до 1. октобра, покушаћемо да знатно пре тога обезбедимо неопходна појачања како би новајлије могле да се на време упознају и колико-толико уиграју са остатком екипе. Конкретно, потребни су нам играчи на позицијама шпица, штопера, спољног и задњег везног.

Када ће бити прозивка?

‒ Мада је епидемиолошка ситуација због корона вируса сложена и тешко је да се било шта планира, надам се да ћемо успети да се окупимо крајем јула или у првој недељи августа. На Градском стадиону у Алексинцу интензивно би тренирали месец дана, односно до почетка јесењег првенства Зоне Центар. Ако не дође до погоршања епидемиолошке ситуацијеисве остане како је планирано, реално би било да првенство стартује почетком септембра.

Каква је ситуација са млађим категоријама?

‒ Што се млађих категорија тиче, под окриљем клуба и под стручним надзором тренера Милоша Белића раде селекције пионира и кадета. Пионири су се у прошлом првенству такмичили у Градској лиги Ниша и у конкуренцији 12 тимова освојили одлично пето место. У плану је да се ове јесени обе селекције укључе утакмичење – пионири би се и даље надметали у нишкој Градској лиги, а кадети у Кадетској лиги ФС РИС, каже Иван Јовановић.


Последњи поздрав Мавији

Поводом изненадне смрти фудбалског судије и великог поклоника спорта Бранка Димитријевића Мавије, саопштењем се огласио и ФК Напредак 1929.

‒ Са тугом и болом, Напредак 1929 се опрашта од Бранка Димитријевића Мавије, једног од наших најватренијих навијача и великог спортског радника који је целог себе дао за добробит и успех клуба који је највише волео. Сви у клубу који су га познавали, са тугом у срцу, примили су вест да је наш Мавија изгубио битку са опаком болешћу која хара нашим просторима. За све што је учинио за свој Напредак нека му је вечна слава и хвала, каже се у саопштењу ФК Напредак 1929.


 

2 коментара

  1. Како може клуб стар неколико година да буде клуб дуге и богате традиције?

    1. Pitanje je sasvim na mestu jer je prvobitni Napredak ugasen i brisan iz registra privrednih subjekata, a ovo sto sad imamo je novi Napredak od pre par godina . Kakva bogata tradicija, o cemu se ovde radi ?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 4 =