Štab za vanredne situacije

Штаб: Гаси се Кол центар, а НАЛЕД-ова донација и пензионерима

Од понедељка ће Општинска управа општине Алексинац радити у пуном капацитету, па су неопходне одређене мере заштите. Штаб за ванредне ситуације за општину Алексинац је на данашњој седници донео Закључак да се прихватају препоруке Института за јавно здравље Ниш, а које се односе на спречавање инфекције новим корона вирусом у шалтерским службама, на организацију рада запослених, на организацију рада запослених са странкама, као и на чишћење и дезинфекцију тих простора. (Препоруке Института за јавно здравље Ниш)

Најновијим одлукама Штаба престају са радом Кол центар и Центар за пружање психо-социјалне подршке старим лицима. У наредном периоду и Штаб ће ређе заседати, па је договорено да се седнице одржавају једном недељном, петком. Дезинфекцију јавних површина које су службе обављале током полицијског часа, убудуће ће ЈКП „Комуналне услуге” радити у термину који је најадекватнији.

NALED
Део НАЛЕД-ове донације добијају и пензионери

Штаб је на данашњој седници донео и неколико закључака у вези са расподелом донација пристиглих јуче од стране НАЛЕД-а. Кроасани и чоко смоки, у количини од 4.330 комада биће отпремљени Дому за смештај одраслих лица Кулина. Остали артикли из донације, међу којима су плазма, чоколадице, чоко млеко, чипс…, биће придодати неким од 9.100 пакета већ најављених за пензионере на територији општине Алексинац чија пензија није веће од 30.000 динара. (Од НАЛЕД-а за Алексинчане: Донација вредна 750.000 динара)

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, је даљу дистрибуцију донације Министарства државне управе и локалне самоуправе од 5.800 маски и 11.600 рукавица, поверио Црвеном крсту општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 10 =