Opština Aleksinac

Општинска управа од данас: Ограничен број особа, заштитна опрема и без климе

Од данас и Општинска управа Општине Алексинац је почела да ради скоро пуним капацитетом. То никако не значи да ћете у ову установу моћи да улазите и да се шетате као пре короне. На основу препоруке Института за јавно здравље Ниш, Штаб за ванредне ситуације издао је наредбу, коју је потписао његов командат и актуелни председник општине Алексинац Ненад Станковић, у којој су садржане препоруке и обавезе запослених, али и странака које улазе у зграду.

У оквиру организације рада запослених са странкама, неопходно је да приликом доласка корисника услуга треба успоставити процедуру контролисаног уласка у објекат како се не би стварала гужва и да би се обезбедила препоручена дистанца од два метара.Запослени на улазу су дужни да носе маску и рукавице, а пожељно је и да корисници носе маску при доласку на шалтер.

Ограничен је број особа које могу да бораве у згради општине и то највише 20 на 100 квадратних метара. Уколико се у објекту налази максимално дозвољен број корисника, улазак наредне особе је могућ тек када један од корисника изађе.

Да вас не изненади ако у згради локалне самоуправе хигијена буде на знатом вишем нивоу него што је уобичајно, јер је у време ванредног стања објекат више пута дневно чишћен. Тако ће бити и у наредном периоду. Такође, у просторијама неће радити клима уређаји. То су само нека од правила која су поменутом наредбом предвиђена у раду служби алексиначке локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =