pas

Šta ovaj pas traži u opštini?

Ovaj mali pas sa aleksinačke ulice danas prepodne iznenada se pojavio u opštinskoj zgradi, zbunivši tako prisutne građane, a i portire koji u početku nisu znali šta sa njim da urade. Sigurno je da ova životinja nije čitala novinske napise u kojima je njena vrsta imala različite uloge u opštinskim upravama. Poznata je priča iz knićke opštine kada je jedan vlasnik, lider jedne od opozicionih partija u tom mestu, predložio svog kućnog ljubimca za pomoćnika predsednika. Naravno pas nije prošao kandidaturu, iako je bio podržan od odbornika opozicije.

Ovaj aleksinački nije baš delovao zainteresovano za politiku, niti za činjenicu da njegovi pajtaši sa ulice zbog svog agresivnog ponašanja i ujeda prolaznika nanose štetu budžetu u vidu plaćanja odštete, pa se nije uputio prema ni kabinetima funkcionera. Uživao je u šetnji i njuškanju po opštinskim urednim i lepim podnim stazama, verovatno da oceni u kakvim uslovima naša opštinska administracija radi.

Vremena nije imao puno, pošto su portiri, nakon kraćeg većanja na koji način da udalje psa iz opštinskog hodnika, zaključili da silu zbog zakona o dobrobitima životinja ne smeju da primene, pa su povišenim glasom uspeli da nezvanog gosta vrate na ulicu. Tada su konstatovali da će, ako nastavi sa pokušajima, morati da zatvore vrata. Ako nije uspeo da sve onjuši i sazna što je želeo, ipak je ovaj pas doživeo poštovanje jer je na pristojan način udaljen iz zgrade opštine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

7 + 11 =