pas

Шта овај пас тражи у општини?

Овај мали пас са алексиначке улице данас преподне изненада се појавио у општинској згради, збунивши тако присутне грађане, а и портире који у почетку нису знали шта са њим да ураде. Сигурно је да ова животиња није читала новинске написе у којима je њена врста имала различите улоге у општинским управама. Позната је прича из книћке општине када је један власник, лидер једне од опозиционих партија у том месту, предложио свог кућног љубимца за помоћника председника. Наравно пас није прошао кандидатуру, иако је био подржан од одборника опозиције.

Овај алексиначки није баш деловао заинтересовано за политику, нити за чињеницу да његови пајташи са улице због свог агресивног понашања и уједа пролазника наносе штету буџету у виду плаћања одштете, па се није упутио према ни кабинетима функционера. Уживао је у шетњи и њушкању по општинским уредним и лепим подним стазама, вероватно да оцени у каквим условима наша општинска администрација ради.

Времена није имао пуно, пошто су портири, након краћег већања на који начин да удаље пса из општинског ходника, закључили да силу због закона о добробитима животиња не смеју да примене, па су повишеним гласом успели да незваног госта врате на улицу. Тада су констатовали да ће, ако настави са покушајима, морати да затворе врата. Ако није успео да све оњуши и сазна што је желео, ипак је овај пас доживео поштовање јер је на пристојан начин удаљен из зграде општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 3 =