Сребро из Немачке као добар увод у Светске комбат игре

Из Гелзенкирхена у Немачкој стигла је лепа вест: Филип Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и државне репрезентације, освојио је друго место и сребрну медаљу на престижном џиу-џицу турниру „Герман опен 2023” који је окупио око 300 такмичара из 18 земаља са четири континента (Европа, Америка, Азија и Африка).

− Ово је моје друго сениорско финале на овом турниру који је по јачини на другом месту у Европи, одмах након „Париз опена” − каже за наш портал Филип Трајовић. – За мене је овај турнир од великог значаја, јер ми је послужио као одлична припрема за Светске комбат игре које се за двадесетак дана одржавају у Саудијској Арабији. Победио сам такмичаре из Аустрије и Холандије одличним резултатом и доминантним техникама. У финалу сам се састао са прваком света и Европе из Немачке Лукасом Бомбиком који је од мене старији 7-8 година. Ово је за мене био прави тест, пошто ће и он наступити на такмичењу у Саудијској Арабији. Финале je било јако интензивно са веома великим бројем такмичарских варијанти које смо примењивали и мењали у току борбе. Међутим, искуство немачког такмичара је ипак пресудило; у последњим секундама изгубио сам финале, али сам и показао да могу да се носим и са такмичарима који су старији и искуснији од мене − наводи Филип који је на турниру био заједно са својим оцем и тренером у клубу и репрезентацији, Драганом Трајковићем.

До краја године, осим Светских комбат игара у Саудијској Арбији, Филип планира да учествује и на Европском првенству за сениоре у Загребу, као и на извесном броју турнира.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + twenty =