Кренупо попис пољопривреде – 30 пописивача је на терену

Пут сва 72 насеља наше општине јуче је кренуло 30 пописивача и сваки ће до 15. децембра у просеку посетити 240 домаћинстава ради пописа пољопривреде.

Током пописа ће прикупљати основна обележја о пољопривредним газдинствима као што су идентификациони подаци газдинства, земљишни фонд и категорије коришћења пољопривредног земљишта, подаци о радној снази и подаци о броју стоке. Биће такође прикупљени подаци о наводњавању површина под усевима,  о начину држања стоке, обраде и одржавања земљишта, употреба ђубрива, пољопривредни објекти, механизација и опрема. Подаци о органској производњи и примењеним мерама руралног развоја биће преузети из административног извора – евиденције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Како наводе из Републичког завода за статистику, након спровођења Пописа пољопривреде 2012. године и Анкете о структури пољопривредних газдинстава 2018, реализација Пописа пољопривреде 2023. обезбедиће континуитет у прикупљању структурних података из области пољопривреде. Прикупљени подаци осликаће стање у пољопривреди и као сумарни користиће се за статистичке анализе које ће омогућити доношење одговарајућих одлука за подршку пољопривредној производњи и њеном развоју.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − ten =