Спортски терени се и даље уредно одржавају

Спортски терени без спортиста, то је слика која је била незамислива до увођења ванредног стања. Међутим, иако спортиста нема, радници Спортског рекреативног центра Алексинац уредно одржавају терене и целокупну спортску инфраструктуру.

− Пошто спортских дешавања нема, да смо знали да ће корона тако да нас закочи можда бисмо и спремили мало веће обухвате сређивања градских стадиона, нарочито стадиона у граду. Могли смо ту да одрадимо једну адаптацију травњака. За сада сви зелени стадиони, то јест Алексиначки Рудник и Алексинац, који су под нашим одржавањем редовно се косе, чисти се колико може да се очисти за тих неколико сати док не дође полицијски час. Чим је лепо време деца изађу на отворене терене тако да радници покупе и ту мало папире око Спортске хале и на стадиону ‘Младост’ − каже Милена Максимовић, директорка СРЦА. 

У овој организацији искористили су новонасталу ситуацију да одраде и послове које нису стигли прошле године.

− Узели смо мало да свлачионице, које једине нису у прошлој и овој години кречене, да са радницима који су ту из Алексинца окречимо, па ће дезинфиковане и орибане да дочекају спортисте и ученике − додаје директорка Максимовић. 

Када све ово прође, остаје да спортисти наставе са тренинзима у бољим условима, а то ће вероватно изнедрити и боље резултате.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =