Спортска опрема и за младе на селу

Представници 15 месних заједница који су конкурисали на основу Јавног позива Канцеларије за младе општине Алексинац за доделу спортске опреме у виду столова за стони тенис, кошаркашких табли са обручима и фудбалских (рукометних) голова у пару, данас су потписали уговоре, док ће опрема стићи у наредном периоду.

Са представницима месних заједница уговоре је потписао председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− Циљ ове активности јесте да и на сеоском подручју омогућимо исте услове које имају деца у граду, значи, да имају игралиште, спортску опрему, и простор где могу да се окупљају. Ово је постала традиционална акција општине где се сваке године издвоје одређена средства која се улажу у саме месне заједнице да би побољшали услове живота и наших мештана у селу. Овакве акције ће се спроводити и наредне године, гледамо да обухватимо што већи број месних заједница, а дали смо могућност и за предлоге да уколико нешто нисмо предлагали, а ви видите као нешто што је неопходно да се обезбеди на вашој територији, да узмете активно учешће приликом састављања следећег конкурса и да дате предлоге шта је то што бисте радо да имате у свом селу, а у овом тренутку немате − рекао је председник Радичевић пре потписивања уговора.

Ове године, за ову намену, издвојено је било пола милиона динара па је комисија одлучила да, у складу са финансијским могућностима, по пар голова за мали фудбал добију месне заједнице Мали и Велики Дреновац, Тешица, Јасење, Корман.

Кошаркашке табле са обручима подељене су месним заједницама у Прћиловици, Горњем Крупцу и Горњем Љубешу.

Столовима за стони тенис поновиле су се месне заједнице Доњи Адровац, Врело, Преконози, Љуптен, Дашница, Честа и Вукашиновац.

Како наводе у Канцеларији за младе, циљ овог конкурса је повећање броја младих који се рекреативно баве спортом, тако да сва опрема која се додељује није за професионално, већ за рекреативно бављење спортом младих.

Како се чуло приликом данашње поделе, са овом традицијом наставиће и наредне године, с тим што ће убудуће месне заједнице моћи да конкуришу и за мобилијар намењен дечијим игралиштима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + nine =