Хуманост из школске клупе

Од почетка школске године Биотехнолошка школа „Шуматовац” негује пројектну активност са темом „Изађи у 5”, односно сваког месеца једанпут или два пута, у зависности од услова организују у оквиру школе поједине активности.

Једна од тих активности била је да свако одељење изабере, извуче цедуљу и да се укључи у неки волонтерски хуманитарни рад, што нам је појаснио професор у овој образовној установи Славиша Петровић.

− Одељења I1 и IV1 су добили сличне идеје. IV1 је имало за задатак да прикупи играчке и стару гардеробу и обућу, а I1 је требало да приреди неке пакетиће за ученике у Дому „Христина Маркишић”. Та активност је трајала до данашњег дана, а ми смо на одељењским заједницама аранжирали одређене пакетиће. Ученици су прикупљали средства и успели смо да направимо пакетиће за сву децу у Дому „Христина Маркишић”. После радионице, два ученика из  одељења IV1 су својом жељом и на своју иницијативу набавили 10 пакетића за ученике јер су имали потребу да то ураде − појашњава Петровић.

Ученици ових одељења данас су посетили овдашњи Црвени крст и предали гардеробу коју су прикупили, а друга група ученика и разредна одељења I1 је посетила кориснике Дома „Христина Маркишић”, где су им поделили пакетиће. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =