Спорт треба да буде наша добра навика

На платоу испред Дома културе у Алексинцу, данас је одржан мали сајам спорта, већ традиционална манифестација на којој су се представили чланови спортских колектива са подручја алексиначке општине.

Поздрављајући учеснике сајама и госте из Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, председник Општине Алексинац Далибор Радичевић је рекао да ће локална самоуправа наставити да финансијски помаже спорт.

− Општина Алексинац се одувек трудила, а то ће чинити и убудуће, да помогне свим спортистима и љубитељима спорта у финансијском делу, како би спортске активности могле да се спроведу на најбољи могући начин − рекао је, између осталог, Радичевић.

У име Министарства омладине и спорта, Малом сајму спорта присуствовао је помоћник министра Урош Прибићевић. Он је нагласио да је ова манифестација права прилика да родитељи доведу децу и да она кроз игру и забаву изаберу спорт који им се највише свиђа.

− Веома је важно да деци од најранијег узраста усадимо љубав према спорту, да деца стекну навику да се редовно баве спортом и да он постане њихова свакодневица. То је прави пут ка стварању здраве нације. Као друштво смо много учинили на ширењу спортске културе и афирмацији спорта. Важно је да људи схвате да спорт треба да буде саставни део живота и да им буде навика, добра навика − истакао је, поред осталог, помоћник министра Урош Прибићевић.

 

− На подручју општине делује преко 60 спортских организација и ја сам сигуран да ће свако дете које је данас дошло на сајам моћи да пронађе себе у неком од спортова, да почне да се бави спортом, да унапреди своје здравље, али и да научи да побеђује и да губи, и да, пре свега, живи здраво − поручио је председник Спортског савеза Општине Алексинац Бојан Младеновић.

Мали сајам спорта отворио је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и изразио захвалност локалној самоуправи и овдашњем Спортском савезу на организацији ове спортске приредбе.

Овом приликом, уручене су захвалнице за досадашњу сарадњу, а добили су их Министарство омладине и спорта, министар Вања Удовичић и председник и секретар Спортског савеза Србије Давор Штефанек и Горан Маринковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =